Fyndade

Hejhej! Var i väg på lite äventyr med transport och ponny innan för att få hjälp med att prova sadlarna vi hämtade på Charlies igår. Så nu har jag äntligen en egen ny o fin sadel :) Himla härligt och vilket kap vi gjorde!

 Nu ska jag lägga mig i min varma säng och läsa min bok. Godnatt 💕



På väg till stallet


Idag ska vi iväg och hitta på lite saker, änventyr ;)

Jag älskar min säng


Haft gitarrlektion.
Pluggat till skolan imon.
Nu ligger jag i sängen.

Dagen än så länge har varit väldigt bra och ännu är den inte slut på ett bra tag :)



Måndag morgon

Ny vecka nya möjligheter, välkommen måndag! Är inte alls taggad på att gå till skolan idag men nästa vecka är det lov så nu kör vi på :) Dagen efter skolan är rolig så min måndag kommer nog inte bli så dålig ändå. Hoppas ni börjar er vecka bra :) 




Lite av min söndag


Fullt Upp!

Hejhej! 
Just nu sitter jag o bilen påväg hem från Jönköping. Min dag har bestått av massa bus med Liam och engla, bland annat på leklandet. Och nu har jag varit på Charlies och hämtat sadlar som jag ska prova på Iza. Var även inne en sväng på hööks och kollade lite. Fick med mig ett hoppspö :) Det har verkligen varit fullt upp idag så nu ska det bli skönt att komma hem och vila ;)



Leklandet




Busungar

Hej allesammans! Har skrivit inlägg som tydligen inte velat läggas ut. Dagen började med att jag och mamma storhandlade. Samma vända körde hon upp mig till stallet där jag red ett pass i både skogen och paddocken. När jag kom hem var min syster och hennes barn här som ska sova över här i natt :) Så då blev det hamburgetallrik och efter det fika. Nu har jag och barnen varit ute och busat i skogen & lekparken så nu blir det lördagsmys med massa godis framför TV:n. Känner att jag kommer rulla fram efter denna dagen med allt gott, men det gör inget. Det är ju trots allt lördag ;) Se till att ha en bra lördagkväll nu! ♥
Bild på Engla & Liam från i somras :)
 
 


Ridpasset idag barbacka

 


Fredagsmys

Var uppe i stallet och gick en mysig runda i skogen med Iza idag. Jag är så otroligt förskyld och trött idag så det blev ingen ridning. Sitter just nu och äter god fredagsmiddag med familjen och ska snart umgås med Tova :) 



Höst promenix





Tiden går snabbt när man har roligt.

Hallå underbara fredag! Veckorna går så snabbt att jag knappt hinner att tänka. Det känns som att det var igår jag satt och skrev att jag inte kunde fatta att det var fredag men det är en vecka sedan. Idag väntar en bra dag som alla andra dar denna veckan, bara att efter denna skoldag får man sova ut och ha ledigt i 2 dagar. 
 
Kram från miiig! ♥


 
 

Fikamys

 
Tog en mysig fika med min mamma idag efter stallet. Den va väl behövlig efter ett tungt & svettigt pass ♥ Nu ska jag krypa ner i min varma säng och sova hur gott som helst för imorgon är det verkligen fredag! :)
 

Bomarbete

Dagens ridpass gick till en början ganska dåligt men slutade väldigt bra! I början lyssnade hon verkligen ingenting på mig och när jag fått ner henne i form gick hon direkt upp med huvudet. Så det blev lite att jobba på innan vi kunde sätta igång. När jag travat och lite så kom jag på 2 travbommar som låg på medelinjen i en slags slalom för att mjuka upp och ställa igenom på ett lite roligt sätt.
Så här låg bommarna för er som inte förstod. Så jag kom i ett varv på en utav bommarna bytte varv kom på den andra osv..
 
Sen när jag hade värmt upp lite i traven på dessa bommarna började jag att arbeta lite lätt i galoppen, länga & korta samtidigt få till en bra form. Hon gick riktigt fint i galoppen, väldigt mjuk och ställde sig jätte fint. Sen har jag stora problem med vänstergaloppen och det är pågrund av mig. Något jag helt enkelt måste jobba på. Det som händer i vänster varv är att jag vill använda min högerhand mer än vänster och då ställer hon sig utåt såklart. Sen kom jag på fyra helt vanliga galoppbommar. För att korta och länga lite i mellan bommarna men också för att göra det lite roligare för både mig och Iza att arbeta i galoppen. Hon gick helt otroligt fint i högergaloppen kan inte beskriva den känslan jag fick in där. Men sen började hon tagga när vi skulle komma på bommarna av nån anledning och studsade och sprang på, hinder enligt Iza hahah :)

Mot stallet!

Nu ska jag åka upp till stallet, tror detta kommer bli ett roligt pass :)



Tv


Kom hem från skolan för en stund sen. Vi kollade på en teater sista timmen som faktiskt var ganska bra. Det regnade ganska mycket så nu har jag bytt om till mjukis istället och ligger i sängen & kollar på tv :) 

Sovmorgon

Goodmorning! Nu är torsdagen äntligen här & imon är det fredag :) Börjar som vanligt denna dagen med sovmorgon och är färdig väldigt tidigt idag så nu ligger jag i sängen och tar det lugnt. Ska cykla om en stund till skolan och ha hemkunskap. Ni får ha en riktigt bra torsdag nu ;)


 

Sovgott!


Nu ska jag och Elvis sova (Elvis sover redan) godnatt 💕

Hej!

Sitter just nu och kollar runt lite på youtube. Precis haft en liten tédejt med min mamma :) Skolan gick sjukt snabbt idag även fast vi fick till halv 4. I stallet red jag ut på en långskrittrunda i skogen sen gick jag lite till paddocken och jobbade i traven och galoppen. Som vanligt red jag barbacka och idag jobbade vi mest på galoppen då jag har haft lite problem med den när jag suttit barbacka. Vi övade fattningar och avsaktningar och jag försökte komma ner mycket mer i galoppen. Tillslut satt det också, hon var fint ställd och gick i en stadig form hela tiden även i fattningarna och avsaktningarna. Det märks verkligen hur mycket lättare det blir när man fått till det en gång, skön känsla! :) 
 
Ha en trevlig kväll, imon är det härliga torsdag ♥
 Bjuder på en riktigt gammal bild!
 
 

Hoppade barbacka....

Sitter just nu och tar det lugnt med varm choklad och kvällsmat, så skönt! Red barbacka idag i paddocken och skulle försöka mig på att hoppa. Jag har ju inte berättat för er att jag inte har någon sadel och det är därför jag ridit barbacka hela tiden. Det gick faktiskt väldigt bra, hon taggade sjukt mycket och busade efter hindret för att hon tyckte det var så himla kul .Så det var as roligt och gick helt okej fram tills när hon började bocka och sparka efter hindret. Jag trillade av ganska kraftigt haha, men strunt samma :)
 
Jag får skylla mig själv när jag vet att Iza blir så himla taggad och busig när hon får hoppa. Haha var iallafall värt ett försök och var roligt så länge det varade ;)
 

Matilda & Curano

 
 
Favoriterna från fotograferingen i lördags :)
 
 
 
 
 
 
 

Tisdags outfit




Hemma från skolan

Hallå alla som läser! Kom för en stund sedan hem från skolan. På tisdagar har man ju den turen att sluta klockan 2 :). Nu ska jag öva på min redovisning som vi ska ha imon, sen blir det stallet. Glöm inte kolla in på bloggen om ni vill se bilder sen ;)



Mys i skogen

Mockade och gjorde det vanliga i stallet idag, sen blev det att gå en runda i skogen med Iza tillsammans med Matilda och curano. Nu ska jag dejta kudden vilket ska bli riktigt skönt. Imon väntar en bra dag :)



Paus

Hejhej!
Tog en liten paus tydligen då jag har haft ganska mycket att göra. Just nu ligger jag och tar det lugnt i soffan och Ska alldeles strax åka upp till stallet och mysa med min ponny :) 

Igår var det en ganska lugn dag och jag och Matilda skrittade ut på en långrunda. Väldigt roligt speciellt när våra lite speciella hästar hoppade över de vita markeringarna på vägarna eller när min smarta ponny slog huvudet i lyckstolpen ;) 

Lördagen var det där imot fotografering som gällde. Ännu en gång var det Matilda jag fotade men även hennes nya häst Curano :) väldigt roligt! 

Så imon bjuder jag på lite höstbilder :)



Tagga stallet!

Nu ska jag strax åka upp till stallet med Matilda. Blir inte helt vanlig stalldag idag och jag är sjukt taggad nu :) trevlig lördag! 



Elvis


Ligger och gosar med min lilla trötta hund just nu. Skönt att få sova ut och äta en lång frukost idag :) 

Godnatt!

Godkväll! Ligger i sängen just nu för att jag ändå inte har för mig så mycket. Efter träningen idag blev det mys med familjen. Skulle träffat kompisar, men känner att jag inte orkar någonting så nu ska jag lyssna på musik och gå och sen går jag och lägger mig :) Godnatt 💕






Stolt över min ponny idag!

I dag var det dressyrträning på schemat vilket är andledningen till att jag inte bloggat så värst mycket idag. Jag tycker att det gick sjukt bra. Det var lite segt att komma igång och arbeta i skritten i början men skritten är ju en väldigt svår gångart att arbeta i också, speciellt på unghästar. Men jag märkte verkligen skillnad idag från de andra träningarna, ett framsteg och det är alltid så himla roligt! Hon fick en väldigt fin form idag och galoppen var nog den bästa vi har fått till någonsin. Fina fattningar & avsaktningar och galoppen rullade liksom på hela tiden, hon gick även fint på tygeln hela tiden. Nej idag är jag stolt över mig & min ponny :)
Fin gammal bild :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träning!

Nu kör vi mot dressyrträning! :)

Fredagsmys

Hejhej! Nu är det äntligen fredag och det är så himla skönt att vakna upp och inse det. Helt otroligt där imot att en vecka redan gått. Det väntar en riktigt bra helg så ska strax få denna långa skoldag avklarad :) ha en bra fredag! ❤️



Härligt ridpass!

Dagens ridpass blev i paddocken idag. Jag red barbacka vilket är så himla mysigt. Vilket fall så red jag igenom Iza lite och arbetade henne mest i traven. Fick en riktigt fin form på henne idag som hon själv verkade trivas väldigt bra också. Det mesta satt idag som min sits, formen, stegen och det var en riktigt härlig känsla :) Jag kom där imot inte riktigt ner i galoppen vilket jag måste jobba på. Det var mest när hon kanske sprang i väg lite som jag inte riktigt blev stark i min sits och det kändes som att det blev lite skumpigt. Men det slutade bra även i galoppen och det är ju bara att jobba på det :) Det är sånna här pass man bara vill fortsätta och aldrig sluta!
 
 

Heja torsdag!

Min dag idag har varit riktigt bra faktiskt. Direkt när jag kom hem från skolan gick jag ut och fotade lite vilket jag har saknat så himla mycket. Kände att jag ville ha en modell till slut så jag ringde Matilda och hon kom upp. Blev helt okej bilder men dock har mitt redigeringsprogram försvunnit så jag kan tyvärr inte visa er än. Åt sedan lite god mat med familjen, åkte upp till stallet, red & pysslade. Har precis ätit kvällsmat och tar det lugnt. Ska aldelles strax dejta min varma säng :)
 
 

Gör det jag älskar


Herregud va jag har saknat detta, snart kommer min fina modell också :) 

Hösten <3

Sovmorgon

Godmorgon allihopa! 
Idag var det sovmorgon och lyxfrukost som gällde framför tv och plugg. Nu är jag på väg till skolan :) ganska lugn dag fast lång. Sen blir det stallet :)



Plugga

Har så himla ont i magen så nu sitter jag och dricker smoothie & pluggar. Har både prov och läxa tills imon så det händer nog inte så mycket mer än plugg ikväll. Var i stallet innan där jag mockade, packade hö och borstade Iza lite. Hon skulle ju som sagt vila idag :)

Hejhej!

Ligger och tar det lugnt i sängen just nu. Skolan gick rätt fort idag och inte så tuffa lektioner. Ska strax äta och sen får vi se vad som händer. Iza ska iallafall vila idag :)



Onsdag morgon

Hej onsdag!
Veckorna går ju sjukt fort och om ungefär 3 veckor är det lov, känns väl behövligt. Nu ska jag cykla till skolan :)

Ha en bra onsdag allesammans 💕





Barbacka i ridhuset idag

Idag gick det väldigt bra. Red markarbete barbacka idag i ridhuset. Det gick riktigt bra förutom att det satt älgloppor på henne nu igen. Det blir ju väldigt jobbigt då hon stör sig på det hela tiden och jobbar inte lika bra då och sen sparkar hon då och då. Men hon gick fint ändå tycker jag :) 
Iza med sin jag vill ha godis min ;)

Tisdag

 
Hej allihopa!
Idag slutade vi redan klockan 2 vilket var sjukt skönt. Jag ska äta lite nu och sen ska jag åka upp till stallet :) Annars blir det nog inte så mycket mer idag, ta det lugnt kanske ;)
 

God kväll!

Hejhej!
Precis kommit hem från stallet och tagit mig en dusch. Jag red barbacka lite i paddocken idag, skrittade och travade lite. Det var väldigt mörkt och vi var själva ute så jag tycker att hon skötte sig riktigt bra idag, avslappnad och inga problem alls. Duktig tjej har hon blivit, förut kunde hon knappt vara utan sin mamma :) Nu ska jag äta min morotskaka och packa gympakläder! Vi hörs imon, sovgott! ;)
 
 

Stable


Nu åker jag upp till stallet, har varit på gitarrlektion och rensat datorn sen jag slutade skolan :)

På väg till skolan

Godmorgon bloggen! 
Är just nu på väg till skolan. Jätte tråkigt väder idag ju. Hann inte blogga innan så  det fick bli nu. Har ingenting speciellt planerat idag men vi hörs senare :)



Sovgott!

Har precis kommit hem från Matilda där vi kollade på akward och åt godis. Nu ska jag lägga mig och sova efter en riktigt bra helg. imorgon är det ny vecka som gäller, känner mig redan taggad! ;)



Älskade ponny!

Har inte ord för hur mycket jag älskar min ponny! Det gick sjukt bra idag på pay'n jumpen och är så himla glad över att jag har Iza. Vi hoppade 60 & 70 vilket var en bra början nu när vi inte varit med på ett tag. I 60 så satt det mesta, bra tempo, vägar, ja det mesta och det var absolut våran bästa runda någonsin. 
 
I 70 cm så blev jag nog lite mer nervös för det gick inte lika bra. Jag var inte lika koncentrerad och så men det löste sig ändå och jag är riktigt nöjd över även denna rundan. Både jag och Iza tyckte det var sjukt roligt idag och det är huvudsaken tycker jag, sen att det gick så bra som det gick är ju hur kul som helst :)
 
 

Dagen

Helt fantastiskt bra lördag! Efter värnamotrippen stack ju jag upp till stallet där jag och matilda släppte ihop Iza och hennes nya häst vilket gick bra. Sen gjorde vi det vanliga mockade och så.
Efter det gick vi till ridhus där jag red igenom Iza lite, var så himla tråkigt väder idag. Efter tvättade jag Izas svans och klippte manen. Det var väl behövligt då Izas svans var brun istället för vit och manen var hur lång som helst, sen att manen blev jätte ful för att jag inte kan sånt är ju en annan sak. Stallet tog ganska lång tid idag så efter det blev det kinamat och nu godis :) 
 
Imorgon är det pay & jump uppe i stallet så då ska jag va med, det ska bli riktigt roligt faktiskt ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Film från hoppningen igår!

 

Stigs

Hemma från Värnamo nu där jag hittade en jätte fin vinterjacka & tog en fika med pappa på stigs :) nu ska jag åka upp till stallet och pyssla lite ;)



Värnamo!

Godmorgon härliga lördag!
Var så skönt att få sova ut och äta en lång frukost idag :) Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och pappa sticka till värnamo och kolla på en vinterjacka till mig. Njut av eran lördag nu! ♥
 
 

Hoppning idag!

Idag gick det sjukt bra! Iza har verkligen fått tillbaka sin energi nu vilket är riktigt roligt. Linn (Izas ägare) kom upp och hjälpte mig idag och vi tog fram några hinder så att jag bara fick komma på de nån gång. Började med att vi kom på ett litet sockerbits hinder på en volt. 
Jätte fint jobbat i paint...

Sen kom vi bara på ett räcke och en oxer som stod snett igenom banan. Iza var jätte taggad hela tiden och det var verkligen sjukt roligt att få känna på den energin en gång utan att man själv måste sitta och skapa den. Jätte roligt när hon gör glädjeskutt och verkligen visar att hon tycker att det är roligt också :) Som sagt väldigt bra och roligt pass, nog det bästa vi gjort ihop! :)
Bjuder på en gammal bild, har ju så mycket bilder på oss... ;)
 

Hemma från stallet!

Utvärderar passet snart :)





Härliga fredag!

Godmorgon!
Idag vaknar jag med ett stort leende för efter denna långa skoldag tar vi helg :) blir stallet & ta det lugnt efter vilket ska bli sjukt roligt och skönt. 
Ha en bra skoldag!



Godnatt!


Godkväll!
Har inte riktigt känt för att blogga senaste av många själ men mest för att jag mått lite dåligt. Men imon är det fredag så nu är vi glada och taggar för en riktigt bra helg :) sitter just nu och pluggar inför prov imon och innan det har jag tillbringat min tid i stallet. Mycket pigg Iza idag :)

Godnatt ❤️